16 ℃

Vrouwengeur binnenkort verleden tijd

Misschien is het wel het laatste echte taboe. Uit beleefdheid wordt er meestal niet over gesproken. Mannen zijn dol op vrouwen, maar niet op hun geur. Wetenschappers denken eindelijk een effectief middel te hebben gevonden tegen de welbekende vrouwengeur.

ruiken-geur“Vrouwen zijn net als knoflook. Lekker, maar de geur is verschrikkelijk”, zegt onderzoeksleider Leo Geyssels. “Een avondje met een vrouw is fijn, maar de volgende dag stinkt je hele huis naar vrouw. Wij hebben onderzocht wat die geur veroorzaakt en vooral wat er tegen te doen is.”

Op mannensites wordt enthousiast op de nieuwe uitvinding gereageerd. “Vroeger bleef een vrouw weleens bij mij slapen. De volgende ochtend was de lucht niet te harden. Het was alsof ze de hele nacht in een bak met boze makrelen had liggen rollen”, schrijft een man.

In het laboratorium werd een spray ontwikkeld die de vrouwengeur effectief camoufleert. “Een paar pufjes zorgt ervoor dat de geur tot wel drie uur wegblijft. Zo kun je langer van je vrouw genieten”, aldus Geyssels. De spray is verkrijgbaar in de geuren vanille, abrikoos en mokka.

 
Deel dit artikel: