13 ℃
Studie:

Vrouwen in relatie steeds eerder vals

Vrouwen in relatie steeds eerder vals
Foto: Fizkes / Shutterstock.com

Vrouwen met een vaste relatie worden steeds eerder vals. Dat blijkt uit een internationale studie van psychologen. Maar liefst 78% van de vrouwen wordt al vóór de overgang vals.

“Het is heel normaal dat vrouwen in een vaste relatie op den duur vals worden, maar we zien dat die valsheid steeds eerder begint. Soms zijn vrouwen al drie jaar na de start van de relatie onredelijk en gemeen”, zegt de Nederlandse onderzoeker Frans Heijligh, die vanuit de Universiteit van Meppel aan het onderzoek heeft bijgedragen.

Valsheid bij vrouwen werd eerder vooral toegeschreven aan hormonale schommelingen, maar volgens Heijligh zijn die niet de belangrijkste oorzaak: “De lengte van de relatie speelt een grotere rol dan tot nu toe werd aangenomen. Na verloop van tijd maken normale omgangsvormen plaats voor hysterisch gezeik, onredelijke eisen en ongecontroleerde woedeaanvallen.”

Het valse gedrag van vrouwen leidt vaak tot echtscheidingen en relatiebreuken, stelt Heijligh: “Vroeger zorgde de vrouw ervoor dat om zes uur de aardappelen op tafel stonden en haar man voldoende schone onderbroeken had. Vrouwen klaagden niet. Nu zien we dat vrouwen een grote mond hebben en ongehoorzaam gedrag vertonen. Je kunt je afvragen of je zoiets nog in huis wil hebben.”

 
Deel dit artikel: