17 ℃

Vrouw weigert kerstboom weg te halen

Helmie Bruggens (54) ligt al bijna een week overhoop met de gemeente. Ondanks dat de kerstdagen al lang geweest zijn, weigert mevrouw Bruggens haar kerstboom weg te halen. Na een klacht van de buren ontving mevrouw Bruggens het verzoek om de boom alsnog te verwijderen.

Foto: Lars Z / Vahe 3D / Shutterstock.com

Het ziet er inderdaad een beetje raar uit. In haar woonkamer, achter de bank, staat nog altijd een flinke kerstboom. Afgelopen dinsdag ontving mevrouw Bruggens een dreigende brief van de gemeente. Ze krijgt nog twee dagen de tijd om de kerstboom zelf te verwijderen, anders zal de gemeente dat laten doen op haar kosten.

Mevrouw Bruggens blijft glashard ontkennen. “Ik héb geen kerstboom in huis. Nooit gehad ook. Dat heb ik ze al tien keer verteld. Dit is een palm”, zegt ze, wijzend op de kerstboom achter haar bank.

Maar de gemeente gelooft haar niet. “Er is inderdaad een heel vervelende situatie ontstaan”, aldus een woordvoerder. “Wij staan open over overleg, maar mevrouw Bruggens weigert tot nu toe alle medewerking. Ze houdt vol dat achter haar bank geen kerstboom, maar een kamerplant staat. Ja, zo komen we natuurlijk geen steek verder.”

 
Deel dit artikel: