29 ℃

Vrouw (55) uit Valkenswaard stopt met de woensdag

Vrouw (55) uit Valkenswaard stopt met de woensdag
Foto: Krylova nlp / Shutterstock.com

Meer dan een halve eeuw heeft ze braaf meegedaan met de meute, maar nu is de 55-jarige Anita de Rooij uit Valkenswaard er toch echt klaar mee. Vanaf deze week doet Anita niet meer mee met de woensdag.

“Pff de woensdag, wie heeft zoiets stoms nou weer bedacht”, buldert Anita. “Als kind vroeg ik al aan mijn ouders waarom die dag überhaupt bestaat, wat de toegevoegde waarde ervan is en wanneer ‘ie definitief zou verdwijnen uit mijn leven. Blijkbaar was dat allemaal te veel gevraagd, want de woensdag is altijd blijven bestaan. Ik neem mijn ouders dat nog steeds kwalijk. Hadden zij dan niks over voor mij?” Met een vies gezicht mompelt Anita af en toe het woord ‘woens’, waarbij ze haar kokhalsreflex onderdrukt.

In de hoop gelijkgestemden te vinden, is Anita een online petitie gestart onder de naam ‘Woensdag? Pleur effe gauw op met je woensdag!’ Tot nu toe hebben zes mensen deze petitie al ondertekend. Hoe Anita de weken nu precies gaat beleven, weet ze nog niet: “Ik zie het wel als het zover is, eerst maar eens gewoon de dinsdag hè.”

 
Deel dit artikel: