16 ℃

Vrouw (28) ontsnapt maar niet uit escaperoom en gaat nu maandelijks huur betalen

Vrouw (28) ontsnapt maar niet uit escaperoom en gaat nu maandelijks huur betalen
Foto: Josep Curto / Adolf Martinez Soler / Shutterstock.com

Toen Fieke Verhulst (28) uit Waalwijk begin deze maand een escaperoom in Breda bezocht, had ze nooit kunnen vermoeden dat dit haar nieuwe woonplek zou worden. Toch is dit exact wat er dreigt te gebeuren, aangezien Fieke er maar niet in slaagt om uit ‘Het Bureau’ te ontsnappen. Per 1 juni zal Fieke daarom maandelijks huren moeten gaan betalen aan de eigenaar van de escaperoom.

Pim van Laar, sinds 2014 de man achter het bedrijf Escape Room Adventures, zegt in al die jaren nog nooit zoiets te hebben meegemaakt: “Dit is krankzinnig. Natuurlijk zien wij genoeg mensen die moeite hebben om te ontsnappen en meerdere keren een verkeerde exitcode intoetsen, maar iemand observeren die zó het spoor bijster is? Nee, dat is ook voor mij nieuw.”

Van Laar vertelt dat hij al wekenlang hints verstrekt aan Fieke, maar helaas leidt dat vooralsnog niet tot een ontsnapping. “En dan moet je weten dat ‘Het Bureau’ een escaperoom is voor jongeren tot en met 12 jaar hè”, verzucht Van Laar.

Van Laar heeft daarom de hoop definitief opgegeven en Fieke via de intercom laten weten dat zij per 1 juni maandelijks huur zal moeten gaan betalen. Fieke is zelf aangenaam verrast door het voorstel van de uitbater en ziet eigenlijk alleen maar voordelen. “Echt hartverwarmend dat Pim mij dit aanbod doet”, zegt ze. “We hebben natuurlijk in korte tijd ook een hechte band opgebouwd samen, dus ik vermoed dat hij het ergens ook jammer zou vinden als ik hier ooit uit kom. Tel daarbij op dat de huurprijs die Pim vraagt lager is dan mijn huidige huur en dat ik opeens beschik over een eigen kantoor. Fantastisch dus!”

 
Deel dit artikel: