13 ℃

Vrouw (40) ontdekt dat ze al anderhalf jaar minister is in het kabinet van premier Rutte

Vrouw (40) ontdekt dat ze al anderhalf jaar minister is in het kabinet van premier Rutte
Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken / Wiki Commons CC BY-SA 2.0

De naam Liesje Schreinemacher zal bij vrijwel niemand een belletje doen rinkelen. De 40-jarige Rotterdamse leidde een leven als alle andere vrouwen van haar leeftijd, tot ze onlangs ontdekte dat ze minister is.

We worden uitgenodigd in haar bescheiden woninkje en krijgen, naast een kopje thee, al snel de bevestiging. “Ja, haha. Ik schrok er zelf ook van, maar ik ben het echt”, lacht Liesje. “Ik merkte wel dat er de laatste tijd steeds meer hoge piefen om me heen stonden, maar ik zocht er nooit wat achter. Tot iemand me wees op mijn LinkedIn-profiel. Daar stond dat ik sinds januari 2022 ‘minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking’ ben, of zoiets. Nou, ik ben meteen gaan bellen en het bleek dus te kloppen.”

Ook haar vrienden reageerden stomverbaasd. “Liesje heeft altijd van die gekke dingen. Ik kon mijn oren niet geloven toen ze vorige week vertelde dat ze al anderhalf jaar minister is. Daar had ik nooit iets van gemerkt. Maar het staat op Wikipedia, dus dan zal het wel zo zijn”, grinnikt haar beste vriendin.

Toch wil Liesje zich niet ineens anders gaan gedragen nu ze weet dat ze minister is. “Welnee, zo zit ik helemaal niet in elkaar”, zegt ze nuchter. “Ik ga eerst maar eens vragen wat er precies van mij wordt verwacht, misschien een eerste persmomentje, maar verder blijf ik gewoon Liesje hoor. Willen jullie nog thee?”

 
Deel dit artikel: