17 ℃

“Vrouw moet drie keer per maand vrijen”

Nederlandse vrouwen moeten gemiddeld drie keer per maand vrijen. Dat zegt seksuoloog Alfred Bootsman. “Het is algemeen bekend dat vrouwen geen zin hebben en mannen wel. Drie keer per maand is een mooi compromis”, aldus Bootsman.

Foto: ND3000 / Shutterstock.com

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen alles doen om een vrijpartij te vermijden. De meeste vrouwen doen het pas, met tegenzin, als ze er letterlijk niet meer onderuit kunnen komen. Na gesprekken met 17.000 Nederlanders met een vaste relatie vond Bootsman het ideale compromis, waarbij zowel de man als de vrouw nog enigszins tevreden is.

“Drie keer per maand moet voor de meeste vrouwen op te brengen zijn”, aldus de seksuoloog. “Het hoeft echt niet steeds een heel spektakel te zijn. Als de vrouw een keertje echt haar best doet, dan mag het de volgende keer best wat minder.”

Voor vrouwen die echt niet willen heeft Bootsman een advies: “Probeer tijdens het vrijen aan iets leuks te denken. Je favoriete Netflix-serie bijvoorbeeld. Stel je niet zo aan. Een vrijpartij hoeft heus niet langer te duren dan een paar minuten. Kom op, gewoon even de kiezen op elkaar en meewerken.”

 
Deel dit artikel: