Vrouw (61) misbruikt ter illustratie

“Ik kon het eerst niet geloven. Hoe kon iemand mij dit aandoen?”, vertelt ze met zachte stem. Cora Deurningen zag haar privéfoto terug op een bedenkelijke website. Ze was misbruikt ter illustratie.

Foto ter illustratie: iStockPhoto – Getty Images – Kzenon

Cora is duidelijk aangeslagen. De vingers van haar rechterhand ondersteunen haar voorover gebogen hoofd. Ze is er nog steeds kapot van. “Een goede vriendin had de foto toevallig op die website gezien. Ze heeft me onmiddellijk gebeld”, zegt ze zacht. “Ik kon het eerst niet geloven, tot ik zelf ging kijken. En inderdaad, de foto stond er echt. Ik was misbruikt ter illustratie. Ik kon wel door de grond zakken.”

De bewuste foto werd vorig jaar in Cora’s slaapkamer gemaakt. Op de foto is Cora enkel gekleed in een zachtroze shirt. Het bovenste knoopje los, haar hand nonchalant onder haar voorhoofd. “Het is heel erg om jezelf zo op internet te zien”, vertelt Cora, nog steeds starend naar de grond.

Inmiddels heeft Cora aangifte gedaan. Ze hoopt dat de makers van de website flink gestraft worden. “Maar de psychische schade is natuurlijk onherstelbaar”, zucht ze. “Het is verschrikkelijk als je bloedeigen foto ter illustratie misbruikt wordt. God weet hoeveel vieze mannen mijn foto inmiddels hebben bekeken. Ik moet er niet aan denken.”

 
Deel dit artikel: