21 ℃

Vrouw maakt rake opmerking over Black Friday

De spijker op z’n kop, zo omschrijven vrienden van Ria Abbink (57) haar vlijmscherpe opmerking over Black Friday. Voor haar heldere vergelijking tussen de jaarlijkse koopjesdag en de Zwarte Piet-discussie ontving ze talloze complimenten. 

Foto: Nieuwspaal

‘Waarom mag Black Friday wel en Zwarte Piet niet?’, vraagt Ria zich af op Facebook, gevolgd door 2 boze smileys en een lachende smiley. Onder haar rake opmerking verdringen vrienden en familie zich om als eerst een gevatte reactie te kunnen plaatsen. Haar man Wim gaat er uiteindelijk met de meeste likes vandoor, door te stellen dat het volgend jaar waarschijnlijk wel ‘Roetveeg Friday’ zal heten, omdat ‘dat buitenlandse gajes al onze tradities verpest.’ Hier en daar duikt de hashtag #stemgeert op.

Ook Bert van de Wal uit Udenhout legt op Facebook feilloos de vinger op de zere plek. Van de Wal heeft voor de gelegenheid met MS Paint een zwart vierkant gemaakt waarin in Comic Sans valt te lezen: ‘Kick out Black Friday’. Enthousiaste klanten strooien met likes en taggen al hun vrienden.

Van de Wal denkt inmiddels na over zijn volgende bericht. “Dit wordt weer een ijzersterke”, knipoogt hij. “Ik verklap nog niets, maar het wordt iets met Sinterklaas en het Suikerfeest.”

 
Deel dit artikel: