20 ℃

Vrouw liet chihuahua tijdens het uitlaten zelf lopen: “Afschuwelijk dat dit soort mensen bestaan”

Foto: Bignai / Shutterstock.com

Dierenliefhebbers hebben geen goed woord over voor de Rotterdamse vrouw die deze week werd betrapt tijdens het uitlaten van haar chihuahua. Het beestje had al honderden meters gelopen, voor de vrouw door omstanders werd aangesproken.

Dierenrechtenorganisatie Bestiam Justitia onderzoekt of aangifte tegen de vrouw kan worden gedaan. “Iedereen weet dat chihuahua’s niet gebouwd zijn om te lopen”, zegt woordvoerder Kim Adelborst. “Het is een kleine moeite om zo’n dier even in je handtas te stoppen, zoals het hoort. Er zijn tegenwoordig ook prima buggy’s te koop, maar dat vond deze mevrouw kennelijk te duur. Afschuwelijk dat dit soort mensen bestaan.”

Dierenarts Thijs Snibbert ziet in zijn praktijk regelmatig chihuahua’s die gelopen hebben: “Mensen vergeten weleens dat een chihuahua nauwelijks poten heeft. Eén stap van een mens staat gelijk een vijftien chihuahuastapjes. Wat voor het baasje een korte wandeling is, is voor zo’n beestje een hele marathon. Begrijp me niet verkeerd: een chihuahua kan wel degelijk een prachtig sieraad zijn voor een vrouw, maar je moet zo’n dier niet als een hond gaan behandelen.”

 
Deel dit artikel: