17 ℃

SCHANDALIG: Vrouw houdt twee banen bezet

Er wordt een onderzoek gestart naar de 48-jarige Wilma G. uit Meppel. De vrouw blijkt er al jarenlang maar liefst twee banen op na te houden.

Foto: Diego Cervo / Shutterstock.com

Wilma G. kwam in opspraak na een anonieme tip. De vrouw blijkt overdag werkzaam als kassamedewerkster bij een grote supermarkt, maar is bovendien ’s avonds actief als schoonmaakster bij bedrijven. De vrouw zegt dat de twee banen noodzakelijk zijn om “voldoende inkomen te vergaren voor haar gehandicapte man en drie kinderen”.

Econoom Frans van Deuteren heeft geen goed woord over voor het gedrag van de vrouw. “In je eentje twee arbeidsplaatsen bezet houden, dat noem ik ronduit asociaal. Zo ontneem je iemand anders de kans op een baan”, aldus de econoom. “Mevrouw geniet van twee banen, terwijl er nog talloze mensen helemáál geen werk hebben. Ik vraag me af wat zo’n vrouw bezielt.”

De vrouw zou met haar twee banen maandelijks een bedrag van 1.500 euro binnenharken. “Schofterig”, vindt van Deuteren. “Het zou netjes zijn als deze graaister de helft van haar inkomen afstaat aan iemand die werkloos thuis zit.”

 
Deel dit artikel: