23 ℃

Vrouw doodgebeden door schoonzoon

Er gingen heel wat kerkbezoeken aan vooraf, maar vanmorgen was het eindelijk zo ver. De 62-jarige Marijke Zeventers is met succes doodgebeden door haar schoonzoon Marc.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Malyeuski Dzmitry

“De relatie met mijn schoonmoeder was vanaf het begin al moeilijk”, legt Marc uit. “Ze vond me niet goed genoeg voor haar dochter. Ze had kritiek op alles wat ik deed. Ik heb op verschillende manieren toenadering gezocht, maar niets hielp. Ze bleef een naar, onsympathiek mens. Dan ga je naar andere oplossingen zoeken, uiteraard wel binnen de grenzen van de wet.”

Uiteindelijk zocht Marc zijn toevlucht in het geloof. Thuis en in de kerk bad hij voor een spoedig overlijden van mevrouw Sevenum. Na een paar maanden intensief bidden merkte hij al resultaat. “Ik had het eelt op mijn knieën gebeden en wilde bijna opgeven, maar in december kreeg mijn schoonmoeder ineens hartritmestoornissen. Dat gaf me de kracht om nóg harder te bidden.”

Mevrouw Zeventers overleed vanochtend vroeg aan een acute hartstilstand. “Snel en volledig legaal”, zegt Marc tevreden. “Het is mooi dat we dit met maandenlang bidden hebben kunnen bereiken. Een fraai stukje teamwork van mijzelf, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.”

 
Deel dit artikel: