19 ℃

Vrouw dankzij mondkapje ongedeerd na bezoek aan supermarkt

Foto: NataliAlba / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

“Ik ben heel blij dat ze vanaf vandaag verplicht zijn. Zonder mondkapje had ik hier misschien niet meer gestaan”, zegt Jolanda Baarstal (41). Dinsdagochtend bracht zij een bezoek aan de supermarkt. Dankzij haar mondkapje kwam ze er zonder corona vanaf.

Wie gaat er in godsnaam midden in een pandemie naar de supermarkt? “Ik kan me voorstellen dat je die vraag stelt”, zegt Jolanda. “Maar ik had eten nodig en zakjes voor in de afvalemmer. Er was bijna niets meer in huis. Ik móest wel.”

Jolanda besloot het er op te wagen: “Vooral bij de diepvriesafdeling kreeg ik het moeilijk. Daar stonden andere mensen. Misschien hadden ze wel corona. Wist ik veel. Ik heb alle boodschappen bij elkaar gegraaid en ben zo snel mogelijk naar de kassa gegaan.”

Binnen tien minuten stond Jolanda weer buiten. “Nee, volgens mij ben ik niet besmet. Ik ben niet benauwd en ik heb ook geen koorts”, zegt ze opgelucht. “Ik sta nu wel anders in het leven. Ik besef nu hoe relatief alles is. Als je niet even niet oplet, kan het zomaar voorbij zijn. Godzijdank droeg ik een mondkapje, anders had dit heel anders kunnen aflopen.”

 
Deel dit artikel: