23 ℃

Vrijdagochtendborrel voor werklozen groot succes

Vrijdagochtendborrel voor werklozen groot succes
Foto: Andy Dean Photography / Shutterstock.com

De eerste landelijke vrijdagochtendborrel voor langdurig werklozen kon rekenen op een flinke opkomst. Zo’n driehonderd uitkeringsgerechtigden deden vrijdagochtend aan het evenement mee.

“In veel bedrijven is er een vrijdagmiddagborrel, maar voor werklozen bestond zoiets nog niet”, zegt organisator Corné Tanning. “Dus toen dacht ik: waarom niet een vrijdagochtendborrel voor mensen zonder baan?”

De eerste vrijdagochtendborrel voor uitkeringsgerechtigden begon vrijdagochtend om 09:00 uur in Utrecht. “Normaal ben ik nooit zo vroeg wakker hoor”, lacht de bewust werkloze Thea Konings. “Natuurlijk drink ik elke vrijdagochtend wel een paar wijntjes, maar het is veel leuker om dat gezamenlijk te doen.”

Rond tien uur zijn de meeste bezoekers dronken en klinkt muziek van Frans Bauer in het café. Tanning is blij met het succes van de vrijdagochtendborrel voor langdurig werklozen: “Het is prachtig om met zoveel bijstandsgerechtigden samen te drinken”, zegt hij. “Wat mij betreft doen we dit elke week. Maar nu ga ik slapen, ik ben al drie uur wakker.”

 
Deel dit artikel: