13 ℃

“Vriendschap tussen man en vrouw kan écht!”

De beste vriend van Jop (28)? Dat is Lotte (26), nota bene een vrouw! Ze delen al ruim vijftien jaar lief en leed, tot groot genoegen van de vrijgezelle Jop. “Onze bijzondere band is hét bewijs dat mannen en vrouwen echt wel vrienden van elkaar kunnen zijn”, vindt Jop. “Ik ben dan ook stapelgek op deze prachtige vriend.”

Foto: Iko / Shutterstock.com

Jop leerde Lotte kennen in havo 2. “Het was vriendschap op het eerste gezicht. Haar lange haar en lieve lach, ik was gelijk verkocht”, mijmert Jop. “In de jaren die daarop volgden begon ze zich ook fysiek enorm te ontwikkelen. Een enorm interessant proces om als beste vriend met je neus bovenop te zitten.”

Volgens veel mensen is het onnatuurlijk, een man en een vrouw die een vriendschap delen, maar niet voor Jop. Hij spreekt vol bewondering over de overweldigende platonische gevoelens die hij voor haar koestert: “Elke keer als ik haar zie gaat mijn hart als een dolle tekeer, ik heb dat eigenlijk met geen enkele andere vriend.”

Dat Lotte al jaren een stabiele relatie heeft met de rijke, succesvolle consultant Marco, dat vindt Jop wel eens jammer. “Ja, daardoor zien we elkaar de laatste tijd wel veel minder dan ik zou willen, maar gelukkig zijn er social media en heb ik veel foto’s van haar op mijn telefoon en aan de muur.”

 
Deel dit artikel: