21 ℃

“Mijn vriendin huilt om de gekste dingen”

Als kind leren we al dat grote mensen niet mogen huilen. Toch zijn er genoeg vrouwen die het doen. Vaak gebeurt het stiekem. Esther Wansbeck (25) huilt regelmatig. Haar vriend Maarten (26) moet daar erg om lachen.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

“Esther is wat je noemt een zeer emotionele vrouw. Ze huilt om de gekste dingen”, lacht Maarten. “Zitten we gezellig in de bioscoop bij ‘Still Alice’, gaat ze janken! Ik schaamde me kapot natuurlijk.”

Maar Esther’s huilbuien zorgen regelmatig ook voor grote hilariteit. “Toen we met onze hond naar de dierenarts gingen om hem te laten inslapen, zat ze in de auto al te huilen”, herinnert Maarten zich. “Kom op zeg. Om een hond! Ik piste bijna in m’n broek van het lachen.”

“Soms plaag ik haar een beetje met haar emotionele karakter”, geeft Maarten toe. “Laatst vertelde ik voor de grap dat haar moeder een hartaanval had gehad. Zij direct janken natuurlijk. Hilarisch, hahaha.”

Als we vragen wanneer Maarten zelf voor het laatst huilde, blijft het stil. “Daar praat ik liever niet over”, zegt hij na lang aarzelen. “Oranje had dat WK nooit mogen missen.”

 
Deel dit artikel: