20 ℃

Vriendengroep die normaal op de Zwarte Cross staat voor het eerst bij Zwarte Zaterdag in Frankrijk

Foto: Aurelie Le Moigne / Kiselev Andrey Valerevich / Wut Moppie / Shutterstock.com

Een groep van zeven vrienden uit Hellendoorn die normaal met hun camper op de Zwarte Cross staat, ging afgelopen weekend naar Zwarte Zaterdag in Frankrijk.

De vriendengroep was een opvallende verschijning in de file tussen alle gezinnen met hun vouwwagens en caravans. De van lijnbus omgebouwde camper van de vrienden is knalroze en voorzien van teksten als: ‘Jovink’, ‘Bökkers’, ‘Høken met de Heinoos’ en ‘Lach Maar, Uw Dochter Lag Hier Vannacht Ook’. Voorop reed Wesley in een zwarte Audi gevuld met bierkratten.

“De Zwarte Cross werd voor de tweede keer op rij afgelast, dus gingen we op zoek naar een alternatief. In de kranten lazen we steeds meer over Zwarte Zaterdag in Frankrijk. En toen bleek dat je er ook geen kaartjes voor hoefde te halen, zijn we in de auto gesprongen en die kant op gereden”, aldus Dinand, de chauffeur van de camper.

Zijn maat Stef valt hem bij: “We wisten niet wat we konden verwachten, maar het viel een beetje tegen. Het was vooral heel druk. En alle caravans die we tegenkwamen waren helemaal niet beschilderd, een groot verschil met de Zwarte Cross. De biertjes smaakten er niet minder om.”

 
Deel dit artikel: