12 ℃

Vreemde snuiter draagt t-shirt en korte broek met dit warme weer

Terwijl iedereen met deze warmte flink is ingepakt in bedekkende kleding, draagt Guido Braakveld (48) alleen een t-shirt en een korte broek. Wij zochten Guido op.

Foto: Hanna Loban / Shutterstock.com

“Ja, mensen kijken me raar aan en vrouwen staren me ook na, maar het is een stuk verkoelender om in een t-shirt en een korte broek rond te lopen met deze warmte. Als je jezelf flink inpakt krijg je het juist warm”, verklaart Guido zijn bizarre kledij.

Student medische wetenschap Leroy Molenbeek van de Radboud Universiteit Nijmegen kan het niet laten om Guido te waarschuwen: “Die man weet niet wat hij zichzelf aandoet. Als je je lichaam met deze warmte niet goed bedekt kun je flink verbranden. Nee, deze man heeft geen idee wat hij doet. Je kunt jezelf met deze temperaturen het beste dik inpakken, dan hou je de UV-stralen tegen. Daarnaast zien zo’n kort broekje en zo’n luchtig shirtje er natuurlijk niet uit. Eigenlijk is het heel sneu”, aldus Molenbeek.

Het kleding lijkt aan Guido niet besteed. Vrolijk loopt hij verder, in zijn t-shirt en zijn korte broek, alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Voorbijgangers kijken met een afkeurende blik naar zijn luchtige outfit. Guido trekt zich er niets van aan.

 
Deel dit artikel: