20 ℃

Vreemd signaal opgevangen uit de ruimte

Wetenschappers hebben een opmerkelijk signaal opgevangen uit de ruimte. Het signaal wijst mogelijk op het bestaan van buitenaardse wezens die net als wij gebruikmaken van mobiele telefonie.

schotel-ruimte-planeet-telescoop-satelliet-sterrenHet signaal is afkomstig van een ster op 95 lichtjaar van de aarde. Dat meldt De Telegraaf. Met het signaal is mogelijk aangetoond dat rond de ster een bewoonde planeet draait. Het signaal werd vorig jaar al opgevangen, maar het nieuws werd tot nu toe geheimgehouden.

Sterrenkundige Fons Lepperkam spreekt van een belangrijke ontdekking. “Opvallend is de enorme snelheid van het signaal. Het gaat hier om zo’n 8G. Ter vergelijking: de meeste smartphones hier op aarde komen niet verder dan 4G”, aldus Lepperkam.

De wetenschappers zijn er nog niet in geslaagd om het bericht te ontcijferen. Lepperkam: “We praten over een grote hoeveelheid data. Wie of wat de signaal heeft verstuurd is niet duidelijk, maar zeker is dat het in ieder geval een onbeperkt abonnement heeft.”

 
Deel dit artikel: