19 ℃
Israël en Hamas leggen wapens neer

Vrede in Gazastrook dankzij Sigrid Kaag

Vrede in Gazastrook dankzij Sigrid Kaag
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

GAZA - De keuze voor Sigrid Kaag als VN-coördinator voor de wederopbouw van Gaza lijkt nu al een succes. Amper een maand na haar aanstelling lijkt er een einde te zijn gekomen aan de oorlog tussen Israël en Hamas.

Kaag bezoekt momenteel de grensregio tussen Egypte en Gaza en dat was voor de strijdende partijen genoeg reden om de wapens neer te leggen. “Mijn gezag ligt momenteel best onder vuur, wat mij aangrijpt. Ik zag het nu echt niet zitten om met haar in gesprek te gaan”, aldus de Israëlische premier Netanyahu.

Ook Hamas-leider Sinwar zat met knikkende knieën toen hij hoorde dat Kaag in de regio was aangekomen. “Je mag het niet hardop zeggen, maar ik haat haar gewoon. Ze praat arrogant en is vaak omringd door mannen met fakkels. En ik krijg al teveel prikkels de laatste tijd”. Netanyahu valt hem bij: “Het is haar strenge blik, denk ik. Mocht ze ons echt lastigvallen, dan staan we nu samen wel wat sterker.”

Naar verluidt gaat Kaag vandaag een dagje shoppen en hopt ze morgen naar Jemen, omdat daar ook een paar mensen het niet helemaal met elkaar eens zijn. Daarna heeft Kaag een uur vrijgemaakt om de vrede tussen Pakistan en Irak te herstellen. Vervolgens vliegt Kaag door naar Moskou voor een hartig woordje met de Russische president Poetin. Uiterlijk eind deze maand hoopt Kaag wereldwijd de vrede te hebben hersteld.

 
Deel dit artikel: