14 ℃

Vraag naar virtuele mondkapjes enorm gestegen

Foto: FocusStocker / Krakenimages.com / Rawku5 / Shutterstock.com

Het kabinet en het RIVM heeft alle Nederlanders die met het openbaar vervoer moeten reizen met een groot probleem opgescheept. Mondkapjes zijn weliswaar verplicht, maar alleen als ze geen bescherming bieden. Mondkapjes mogen geen keurmerk bevatten en niet voor medisch gebruik geschikt zijn. Toch lijkt er een veilig alternatief te zijn voor dit tegenstrijdige beleid: het virtuele mondkapje.

Marcel van Mirage, een van de producenten van het virtuele mondkapje, begrijpt heel goed waarom reizigers massaal zijn product inkopen: “Het virtuele mondkapje is niet alleen makkelijk en hip, het is ook minstens zo veilig als een zelfgebreide sjaal of een vale, katoenen zakdoek. En dan heb ik het nog niet eens over de inferieure kapjes die je nu in elke winkel kunt kopen. Dat zijn niets meer dan veredelde koffiefilters.”

Overigens wil Van Mirage wel onderstrepen dat het dragen van een virtueel mondkapje niet vrijblijvend is. “Virtueel klinkt misschien weinig dwingend, maar niets is minder waar. Een mondkapje in het OV is verplicht, dus iedereen moet kunnen aantonen dat hij of zij afdoende maatregelen heeft genomen. Anders riskeer je een fikse boete. Dus installeer onze app op je telefoon en zorg er voor dat je tien minuten voor vertrek je virtuele mondkapje opzet. Zo blijven niet alleen jij en je medereizigers veilig, maar ook jouw portemonnee.”

 
Deel dit artikel: