18 ℃

VPRO wil fout goedmaken: “Gaan documentaire maken over Rutte en die wordt wel zeer kritisch”

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

De VPRO trekt het boetekleed aan over de weinig kritische documentaire over D66-leider Sigrid Kaag. Om deze fout goed te maken belooft de omroep om zeer kritische documentaires over Rutte en andere rechtse politici te gaan maken.

De VPRO is geschrokken van de kritiek op de documentaire over Sigrid Kaag. Het campagneteam van Kaag mocht zich inhoudelijk bemoeien met de film over hun feilloze leider en mocht zelfs bepalen wanneer de film werd uitgezonden. Dit alles leidde tot een propagandistisch filmpje over de minister van Buitenlandse Zaken die exact dezelfde politieke opvattingen heeft als Lennart van der Meulen, een oud-campagneleider van D66 en tegenwoordig directeur van de VPRO.”

Van der Meulen laat weten dat de VPRO zeker lering gaat trekken uit deze gang van zaken: “De mensen moeten weten dat wij niet aan de leiband liggen van de politiek, dat wij zeker wel onafhankelijk en kritisch kunnen en durven zijn. En dus gaan wij vanaf nu keihard op de man spelen en onze autonome tanden laten zien. Er staan documentaires op de rol over onder meer Rutte, Hoekstra, Wilders en Baudet. Reken maar dat wij alles uit de kast gaan halen om deze politici totaal kapot te maken. Ik ben er zeker van dat iedereen die deze documentaires gaat bekijken, geen seconde meer zal twijfelen over onze onafhankelijkheid.”

 
Deel dit artikel: