22 ℃

Voortbestaan X onzeker na vertrek staatssecretaris Van Huffelen

Voortbestaan X onzeker na vertrek staatssecretaris Van Huffelen
Foto: Martijn Beekman / D66 / sdx15 / Shutterstock.com

SAN FRANCISCO - De toekomst van het socialmediaplatform X is onzeker geworden, nu demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen van plan is het platform te verlaten. Wereldwijd maken ruim 550 miljoen mensen nu nog gebruik van X, vooral vanwege de berichten van Alexandra van Huffelen.

Volgens Van Huffelen doet X te weinig om haatberichten en desinformatie op het platform tegen te gaan. Met het besluit om X de rug toe te keren, heeft Van Huffelen het platform een zware slag toegebracht. Veel Nederlanders hebben al aangegeven X te verlaten als de berichten van Alexandra van Huffelen er niet meer te vinden zijn.

Ook Ruud Spaander (37) uit Almere heeft X inmiddels van zijn telefoon verwijderd. “Ik zat dagelijks twee tot drie uur op X om de berichten van Van Huffelen te lezen”, geeft hij toe. “Haar posts zijn ongelofelijk interessant en waardevol. Maar als zij ermee stopt, is er voor mij geen reden meer om X nog te gebruiken.”

Bij X werken nu nog ruim tweeduizend mensen. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel arbeidsplaatsen bij X zullen verdwijnen als gevolg van het vertrek van Alexandra van Huffelen.

 
Deel dit artikel: