17 ℃

Voormalig amateurviroloog nu ook expert in economie en energieprijzen

Voormalig amateurviroloog nu ook expert in economie en energieprijzen
Foto: Txking / Shutterstock.com

De prijzen voor voedsel worden door de supermarkten kunstmatig hoog gehouden en de hoge gasprijs wordt vooral veroorzaakt door de Haagse elite. Dat zegt voormalig amateurviroloog Ricardo van Kuilbeek uit Helmond, die zich in de afgelopen weken door middel van thuisstudie omschoolde tot econoom en energiedeskundige.

Vanaf de start van de coronapandemie voorzag Van Kuilbeek vrienden en bekenden van advies over het coronavirus. Via Facebook deelde hij zijn expertise op het gebied van virussen en de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Nu blijkt Van Kuilbeek ook te beschikken over uitgebreide kennis van economische verschijnselen, zoals inflatie en de wereldwijde energiemarkt.

Vanwege de recent hoog opgelopen prijzen voor voedsel en energie ziet Van Kuilbeek zich genoodzaakt om zijn kennis te delen. De theorie dat de prijsstijgingen mede worden veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, grondstoffenschaarste en de opgelopen kosten voor transport, wijst Van Kuilbeek van de hand. “Allemaal onzin van de MSM”, aldus de kersverse econoom.

“Supermarkten gooien de prijzen omhoog zodat de aandeelhouders meer winst in hun zak kunnen steken en dat energie zo duur is heeft helemaal niets te maken met de oorlog in Oekraïne hahaha belachelijk dat is wat ze ons willen laten geloven trap er niet in”, aldus de erudiete Brabander op Facebook.

Van Kuilbeeks visie wordt onderschreven door familieleden en vrienden, naar nu blijkt stuk voor stuk ook economen.

 
Deel dit artikel: