20 ℃

Voordelen van klimaatverandering: steeds meer Nederlanders boeken zonvakantie naar Siberië

Voordelen van klimaatverandering: steeds meer Nederlanders boeken zonvakantie naar Siberië
Foto: Travelview / Shutterstock.com

Door de klimaatverandering komen er steeds meer aantrekkelijke vakantiebestemmingen bij. Een recordaantal Nederlanders gaat deze zomer naar Siberië.

Het Siberisch Bureau voor Toerisme stoort zich aan de negatieve berichtgeving over klimaatverandering. “We moeten niet vergeten dat klimaatverandering ook veel voordelen biedt”, zegt woordvoerder Nadia Shlyukha. “Mensen denken nog steeds dat het in Siberië stervenskoud is, maar door de klimaatverandering is dat al lang niet meer zo. Nu ligt de temperatuur tegen de 30 graden. Bovendien is het hier nog niet zo toeristisch als in Spanje en Italië.”

In de badplaats Leskino is te zien dat veel zonaanbidders Siberië inmiddels weten te vinden. De stranden liggen overvol en luxe resorts schieten als paddenstoelen uit de grond.

Ook steeds meer Nederlanders gaan deze zomer naar Siberië om van de zon en het aangename klimaat te genieten. “We zijn hier voor het eerst, maar tot nu toe bevalt het prima”, zegt Martin de Jonge uit Kampen. “Voor een paar honderd euro zit ik hier met het hele gezin twee weken aan het strand. Wat wil je nog meer? Vroeger gingen we altijd op vakantie naar IJsland, maar dat vind ik nu in de zomer veel te warm.”

 
Deel dit artikel: