24 ℃

Voor Thea hoeven musea niet meer open: “Ik heb al een poster gekocht”

Foto: Yavdat / Shutterstock.com

Voor Thea Gruijters uit Zaltbommel hoeven de musea niet meer open. Tijdens de  lockdown heeft ze namelijk al een poster gekocht.

Nederlandse musea mogen mondjesmaat weer open. De eerste stapjes van een terugkeer naar het oude normaal. Toch zijn niet alle museumbezoekers even enthousiast over de heropening van de musea. Thea Gruijters uit Zaltbommel zit er helemaal niet op te wachten: “Als ik me vroeger stierlijk verveelde, wilde ik weleens een museum binnenlopen. Maar ik denk niet dat ik dat ooit nog ga doen. In de afgelopen coronatijd heb ik al een poster gekocht van een vrouwke met een oorbel.”

Maar is een poster niet iets heel anders dan een schilderij in het echt zien? De ervaring om oog in oog te staan met de brille van een kunstenaar en de verschillende lagen verf te kunnen onderscheiden? “Nou, met dat soort gelul heb ik sowieso nooit iets gehad”, zegt Thea ferm. “Als ik een bezoekje bracht aan het prentenmuseum in de Efteling, of aan het Nijntje-museum was ik niet echt bezig met de penseelvoering van Dick Bruna of Anton Pieck. En bij mijn nieuwe poster, die ik heb besteld bij het Spoorwegmuseum, is dat soort artistieke prietpraat al helemaal overbodig.”

 
Deel dit artikel: