18 ℃

“Voor minder dan € 5.000,- ga ik niet werken”

Werkloze 50-plussers moeten minder salaris eisen. Daardoor kunnen ze gemakkelijker aan een baan komen. Dat zegt uitzendorganisatie USG People. Maar werkloos directeur Hans Nefterik is het daar niet mee eens. “Voor minder dan 5.000 euro per maand kom ik mijn bed niet uit”, zegt Hans.

voor-minder-dan-4000-euro-ga-ik-niet-werkenDe werkloosheid onder ouderen is relatief hoog. De hoge salariseis is voor werkgevers een reden om geen ouderen aan te nemen. Dat zeggen topman Rob Zandbergen en oprichter Alex Mulder van uitzendorganisatie USG People. “Het is echt geen gekke gedachte om een beetje salaris in te leveren. Op die manier kunnen we de werkloosheid onder ouderen aanpakken”, aldus de topmannen in De Telegraaf.

Hans Nefterik (52) noemt het voorstel belachelijk: “Ik ben al zes jaar werkloos en ik vind het wel prima zo. Ik kan lekker de hele dag doen wat ik wil. De rekeningen betaal ik van mijn uitkering. Héérlijk! Ik wil best weer aan het werk, maar alleen voor een flink salaris.”

“Laatst belde er zo’n schooier van het uitzendbureau”, zegt Nifterik. “Of ik een jaar aan de slag wilde als interim-bestuurder. Dat schoof nog geen vier ruggen per maand! Hahaha! Ik heb hem keihard uitgelachen. Ik zei tegen dat joch: ‘Vierduizend? Ben je besodemieterd? Er zit hier wel een ervaren 50-plusser op de bank!'”

 
Deel dit artikel: