12 ℃

Brrr! Volgende week ijskoud

Ons land krijgt in de komende weken te maken met zeer lage temperaturen. Buienradar waarschuwt dat de thermometer slechts met moeite de 20 graden aantikt.

Foto: Henriette V / Shutterstock.com

In de loop van volgende week komt de temperatuur in een vrije val terecht. “Hogere temperaturen kan ik uitsluiten, in ieder geval de komende twee weken”, waarschuwt Maurice Middendorp van Buienradar. “Voor wat we gewend zijn is dat fris.”

Weerbureau MeteoScience noemt de weersverwachtingen van Middendorp ‘uitgesproken laf’. “Maurice Middendorp, dat is die jongen van die blackout, toch?”, vraagt weerman Thomas Indra van MeteoScience.

“Middendorp noemt dit fris? We praten hier over een temperatuur van 20 graden. Een paar weken geleden zaten we nog op het dubbele. Als je als weerman dan praat over ‘fris’, heb je geen flauw idee waar je mee bezig bent”, aldus Indra. “Trouwens, die jongen werkt bij  Buienradar. Prima, maar hou je dan ook bij het voorspellen van buien en bemoei je niet met de temperatuur. Ga lekker rode wolkjes tekenen of zo.”

Vrijdag en zaterdag wordt het nog even warm, met 25 graden. Daarna wordt het een stuk frisser.

 
Deel dit artikel: