17 ℃

Vogelaars dreigen met afschieten van buitenkatten

Alle katten in Nederland moeten verplicht een bel dragen. Dat eisen woedende vogelliefhebbers, nu in Beijum een zeldzame Siberische bruine lijster is doodgebeten. Ze dreigen met harde maatregelen, als katten blijven doorgaan met het doden van vogels.

kat-poes-katten-poezen-bel-kattebel-kattenbelDe Siberische bruine lijster werd deze week nog springlevend gezien in de achtertuin van Jacqueline Boersema. Direct trokken 150 vogelaars naar het Groningse dorp om de zeldzame vogel met eigen ogen te zien. Tevergeefs, want de Siberische bruine lijster was al door Jacqueline’s kat doodgebeten.

Vogelliefhebbers zijn kapot van verdriet. Volgens de Nederlandse Vogelbond is er sprake van genocide. “Vogels in ons land worden systematisch uitgemoord door deze harige killers. De overheid doet niets om vogels tegen katten te beschermen.”

De bond wil dat alle katten verplicht worden een bel te dragen, die vogels waarschuwt als er een kat in de buurt is. “We laten onze vogels niet zomaar afslachten. Als blijkt dat te weinig baasjes hun kat voorzien van een bel, dan zullen we deze brute moordenaars helaas moeten afschieten”, aldus woordvoerder Joop Vlettekamp.

 
Deel dit artikel: