11 ℃

Voetballiefhebbers stromen door naar hoger niveau

Steeds meer voetballiefhebbers slagen er in om op te klimmen naar een hoger niveau. Dat blijkt uit onderzoek van bureau QuestionIt. Bijna 4 van de 10 voetballiefhebbers vinden uiteindelijk zelfs een betaalde baan.

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Voetballiefhebbers blijven vaak hangen aan de onderkant van de maatschappij. Nog altijd verdienen voetballiefhebbers 65% minder dan anderen. Toch lukt het steeds meer voetballiefhebbers om uit hun kansarme positie te ontsnappen.

Carlo Heijemans (31) was enkele jaren geleden nog een fanatieke Ajax-fan. “Met alles erop en eraan”, geeft hij toe. “Ik had een verlaagde Seat Leon met een Ajax-vlaggetje op de achterruit. Als ik niet in het stadion zat, dan volgde ik de wedstrijden op tv. Daarbij dronk ik bier. Als iemand iets lelijks zei over Ajax, of als een andere club won, dan begon ik te schelden. Mijn hersenen stonden eigenlijk altijd uit.”

In 2011 gooide Carlo het roer om. Hij brak met zijn voetbalmaten en werkte hard om zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Nu heeft hij zijn eigen reclamebureau. “Ik ben best trots op wat ik heb bereikt. Soms zie ik jongens van boven de 30 die nog stééds van voetbal houden. Daar heb ik wel medelijden mee.”

 
Deel dit artikel: