18 ℃

Voetballers zeer kritisch op Qatar: “Waarom kan een dictatuur geen 6500 doden verdoezelen?”

Foto: Kollawat Somsri / Shutterstock.com

Voetballers van het Nederlands Elftal hebben vandaag hun afkeer laten blijken over de manier waarop Qatar omgaat met 6500 arbeiders die tijdens de bouw van de stadions om het leven kwamen. Volgens de voetballers is dat een dictatuur onwaardig.

Via een persbericht laten de voetballers vandaag eindelijk weten dat ook zij zich ernstig zorgen maken over de situatie in Qatar. Zij spreken over een ‘schandalige situatie’ en maken zich ernstige zorgen over hun eigen reputatie: “Qatar schaadt op een ongekende manier onze belangen. Het is een schande dat een dictatuur niet in staat is om het enorme dodental onder gastarbeiders te verdoezelen.”

“Als niemand zou weten dat er 6500 doden waren gevallen bij het bouwen van megalomane stadions, dan zou er geen haan naar kraaien dat wij in Qatar gaan voetballen. Maar blijkbaar is het teveel gevraagd om een beetje efficiënt om te gaan met de lijken van uitgeputte arbeiders. Echt schandalig. Vooral ook omdat wij daar als voetballers weer de slachtoffers van zijn.”

 
Deel dit artikel: