12 ℃

Voetbalfan Carlo (33) keek toch naar het WK: “Ik voel me heel vies nu”

Voetbalfan Carlo (33) keek toch naar het WK: “Ik voel me heel vies nu”
Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Ondanks de flagrante schendingen van mensenrechten in Qatar keek voetbalfan Carlo Heijemans (33) zondagmiddag toch naar de openingswedstrijd van het WK. “Achteraf voel ik me heel vies. Alsof ik me achter het station heb laten bevredigen door een heroïnehoer”, zegt hij.

Terwijl vrijwel iedereen het WK heeft geboycot vanwege de mensenrechtensituatie in Qatar, kon Carlo de verleiding toch niet weerstaan. “Ik had een zwak moment. Zonder na te denken greep ik naar de afstandsbediening en zette ik de tv aan. Ik weet niet wat me bezielde. Ik heb alleen de tweede helft gekeken, dus niet de héle wedstrijd. Maar daarmee praat ik mijn gedrag natuurlijk niet goed”, fluistert Carlo schuldbewust.

Carlo wil liever niet herkenbaar op de foto uit angst voor de reacties uit zijn omgeving: “Als mijn familie erachter komt dat ik stiekem naar het WK heb gekeken, willen ze me nooit meer zien. En weet je, ze hebben nog gelijk ook. Wie wil er nou omgaan met iemand die het korte genot van een potje voetbal belangrijker vindt dan mensenrechten?”

Carlo wijst naar zijn zoontje van 4 die op de grond met blokken speelt: “Ik was altijd zijn grote held. Hij wilde later precies zo worden als pappa. Dat heb ik verpest. Hoe kan ik hem ooit nog in zijn ogen kijken? Wat moet hij later wel niet denken, als hij ontdekt wat voor waardeloze, slappe zak zijn vader was tijdens het WK van 2022?”

“Spijt? Ja, natuurlijk heb ik spijt”, zucht Carlo. “Ik ben vanmorgen meteen donateur geworden van Amnesty International. Maar wat ik heb gedaan, kan ik niet meer terugdraaien. Ik heb naar het WK gekeken. Daar zal ik mee moeten leren leven.”

 
Deel dit artikel: