16 ℃

Voetbal ook geschikt voor mannen?

De prestaties van het Nederlands Vrouwenelftal laten het steeds weer zien: voetbal is een echte vrouwensport. Toch is de sport ook onder mannen sterk in opkomst. Zou voetbal in de toekomst ook een sport voor heren kunnen worden?

Foto: kivnl / irin-k / Shutterstock.com

Het Nederlands Vrouwenelftal blinkt uit bij het Europees Kampioenschap. In menig meisjeskamer hangen de posters van Vivianne Miedema, Sherida Spitse en Lieke Martens boven het bed.

“Wat velen niet weten is dat ons land ook een Oranje mannenelftal heeft. Want hoewel hun prestaties nog ver achterblijven bij die van de dames, zijn er ook mannen die regelmatig tegen een balletje trappen”, weet voetbalanalist René Steetsel. “Spelers als Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn veelbelovend, al is deelname aan een groot toernooi natuurlijk nog ver weg.”

Zou het mannenvoetbal in de toekomst net zo groot kunnen worden als het vrouwenvoetbal? Steetsel denkt van niet. “De mannen halen nog lang niet het niveau van het damesvoetbal. De komende jaren zal voetbal nog een typische vrouwensport blijven, net als pijpen.”

 
Deel dit artikel: