13 ℃

Voetbal Inside kan verder bij Al Jazeera

Het populaire televisieprogramma Voetbal Inside lijkt gered. Als RTL besluit het programma niet meer uit te zenden, zijn Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp welkom bij Al Jazeera. Dat heeft een woordvoerder van de Arabische zender bevestigd.

Foto: YT

Volgens geruchten in de Hilversumse omroepwereld zou Voetbal Inside over enkele maanden niet meer te zien zijn bij RTL7. De directie van de zender is boos over de kritiek van Johan Derksen op RTL. Presentator Wilfred Genee is op zijn beurt gepikeerd, omdat hij geen excuses kreeg na een felle email van de zenderbaas. Daarnaast loopt het contract van Genee volgend jaar af. RTL zou van plan zijn Voetbal Inside van de buis te halen.

Toch hebben Genee, Derksen en Van der Gijp een uitwijkmogelijkheid. De Arabische televisiezender Al Jazeera zou geïnteresseerd zijn in het voetbalprogramma. De in Qatar gevestigde omroep ziet Voetbal Inside als een welkome aanvulling in de programmering, vooral met het oog op het WK voetbal dat in 2022 in Qatar plaatsvindt. Al Jazeera is via de meeste Nederlandse kabelnetten te ontvangen.

Aan de overstap zijn wel enkele voorwaarden verboden. Zo moet Voetbal Inside meer aandacht besteden aan de Arabische voetbalcompetitie en worden Genee, Derksen en Van der Gijp geacht beter Arabisch te leren spreken.

 
Deel dit artikel: