16 ℃

Voedselbank zamelt Nederlands voedsel in voor olympiërs in quarantainehotel

Foto: Vic Hinterlang / Shutterstock.com

Er is eetbaar voedsel onderweg naar de besmette Nederlandse olympiërs. De sporters verblijven momenteel onder slechte omstandigheden in een quarantainehotel in Tokio. 

De harde woorden van het NOC*NSF aan het adres van de Japanse organisatie houden ook in Nederland de gemoederen bezig. Momenteel worden zes positief geteste Nederlanders (vier atleten en twee stafleden) vastgehouden in een hotel in Tokio. De Nederlanders klagen dat het eten te Japans zou zijn.

De noodkreet van de sporters ging door merg en been bij Patricia en Rina, die een voedselbank runnen in Heerhugowaard: “Verschrikkelijk dat mensen onder deze omstandigheden hun tijd door moeten brengen. We hebben meteen gekeken wat er nog in huis was.”

De zes Nederlanders ontvangen allemaal een pakket met onder meer gevulde koeken, zoute drop, kaas, hagelslag, pindakaas en rookworst: “Eigenlijk hadden we deze producten al apart gelegd om de mensen met de kerstdagen een iets luxer pakket aan te kunnen bieden. Maar een rampscenario als dit, waarbij Nederlanders in Tokio opgescheept zitten met Japans eten, dat had natuurlijk niemand kunnen voorzien.”

 
Deel dit artikel: