Voedselbank weigert Russische oligarch Vladimir (53): “Puur discriminatie”

Foto: Agnes Kantaruk / Shutterstock.com

Zijn superjacht werd in beslag genomen, zijn banktegoeden werden bevroren. Toch is de in Nederland woonachtige Russische oligarch Vladimir Paglov niet welkom bij de voedselbank. “Het is gewoon discriminatie”, moppert hij.

Door de sancties heeft Vladimir momenteel een – zoals hij het zelf noemt – ’tijdelijk financieel probleem’. “De stap naar de voedselbank was sowieso al niet makkelijk. Je voelt toch een soort schaamte. Maar ik had geen keus. Van een bevroren bankrekening kun je niet eten”, vertelt hij.

Vladimir klopte aan bij de voedselbank in het Noord-Hollandse Kudelstaart, maar werd geweigerd: “De voedselbank is niet bedoeld voor oligarchen, zeiden ze. Ammehoela. Als je uit Turkije komt, of Syrië, ben je van harte welkom. Maar zodra je vertelt dat je een Russische oligarch bent, moet je het zelf maar uitzoeken.”

En nu? “Ik laat het er niet bij zitten”, zegt Vladimir. “Ik ben meteen rond gaan bellen. Vanavond mag ik een pakket ophalen bij een voedselbank in Zuid-Frankrijk. Ik heb mijn personal assistant gevraagd om mijn vliegtuig direct klaar te maken voor vertrek. Kom nou.”

 
Deel dit artikel: