22 ℃

Voedselbank komt noodgedwongen met vakantieservice

Na een rechtszaak van bijna een jaar zal de voedselbank Kudelstaart met een vakantieservice komen. Hierbij worden de voedselpakketten gebracht naar vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. De rechtszaak werd vorig jaar zomer aangespannen door een groep abonnementhouders van de voedselbank.

Foto: Speedkingz / Shutterstock.com

“Als ik op vakantie ben, weet ik niet waar de lokale voedselbank zit. Dat hoef ík toch niet uit te zoeken?”, geeft Piet Korteland (44) aan, “En als ik in Italië ben, zitten er waarschijnlijk ook nog allemaal van die vieze pasta-toestanden in. Dat moet ik niet. Geef mij nou maar gewoon m’n frikandellen met patat, dan hoor je mij niet klagen. Is dat nou teveel gevraagd? Daar heb ik toch gewoon recht op?”

De voedselbank geeft toe dat ze in de afgelopen jaren tekortgeschoten is in het serviceniveau. Als compensatie voor het geleden vakantiegenot wordt voor de abonnementhouders die eerder op vakantie zijn geweest een extra zomerpakket nagezonden. Dit bevat onder meer extra zonnebrandcrème, tabakswaren en buitenlands gedestilleerde dranken.

 
Deel dit artikel: