13 ℃

Voedselbank en spermabank gaan fuseren

De Voedselbank Uden en de Spermabank Noord- en Oost-Brabant hebben besloten te gaan fuseren. Door de fusie ontstaat één van de grootste banken van Nederland. Beide banken rekenen op een vruchtbare samenwerking.

voedselbank-en-spermabank-gaan-fuseren“Bij de Spermabank Noord- en Oost-Brabant zijn grote tekorten en bij de Voedselbank komen veel mannen. Dan is samenwerken een logische keuze”, licht directrice Riny Goossens van de nieuwe bank toe. “Bij de Voedselbank kunnen mannen met een minimum inkomen voedselpakketten halen. Zij hoeven daar niet voor te betalen, maar er mag natuurlijk best iets tegenover staan.”

Door de fusie hopen beide banken efficiënter te kunnen werken. Daardoor ontstaat de behoefte aan nieuwe vrijwilligers. “Wij zijn met name op zoek naar gezonde mannen”, zegt Goossens. Helaas zullen enkele vrouwelijke krachten door de fusie hun baan verliezen. “Voor hen is dat natuurlijk best even slikken. Maar mochten zij hierdoor in financiële problemen komen, dan zien wij hen natuurlijk vanzelf weer bij de Voedsel- en Spermabank Noord- en Oost-Brabant verschijnen.”

 
Deel dit artikel: