18 ℃

VN-Veiligheidsraad veroordeelt Nederlandse sirenetest

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft de Nederlandse sirenetest krachtig veroordeeld. De sirenetest was een reactie op de rakettesten in Noord-Korea. De VN-Veiligheidsraad noemt de test “schandalig” en eist dat Nederland stopt met het ontwikkelen van sirenes voor de lange afstand.

Maandagmiddag om 12:00 uur testten verschillende veiligheidsregio’s een landelijk netwerk van sirenes, waarmee een eventuele aanval vanuit Noord-Korea beantwoord kan worden. Volgens het regime in Den Haag is Nederland in staat om bij een aanval van Noord-Korea “binnen enkele minuten terug te slaan met een keihard luchtalarm”.

De VN-Veiligheidsraad waarschuwt dat de situatie kan escaleren. “Noord-Korea ontwikkelt steeds krachtigere wapens en Nederland werkt aan luidere sirenes. Hierdoor bestaat het risico dat beide landen terechtkomen in een wapenwedloop”, laat de VN-Veiligheidsraad weten.

De laatste tijd heeft Nederland maandelijks sirenetests uitgevoerd. Inlichtingendiensten vermoeden dat het Haagse bewind meer sirenetests voorbereidt.

 
Deel dit artikel: