23 ℃

VN: “Geef vrouwen een bazooka”

Alle vrouwen zouden standaard een bazooka moeten krijgen. Daarvoor pleit de werkgroep vrouwenemancipatie van de Verenigde Naties. Gebleken is dat vrouwen met een bazooka gemakkelijker een baan krijgen en minder vaak het slachtoffer worden van seksuele intimiteiten.

GeefVrouwenEenBazookaTijdens een onderzoek in Engeland bleek dat een bazooka de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. “Vrouwen die hun bazooka meenamen naar een sollicitatiegesprek kregen vaker de baan dan vrouwen zonder bazooka. Daarnaast bleek het voor vrouwen met een bazooka veel gemakkelijker om promotie te maken en een hoger salaris af te dwingen”, legt onderzoeksleidster Maryanne Chesimard uit.

Een bazooka zou volgens de werkgroep ook een belangrijke rol kunnen spelen in het terugdringen van intimiteiten. “De vrouwen die tijdens ons onderzoek een bazooka op hun schouders droegen, werden door mannen veel onderdaniger benaderd”, aldus Chesimard. “Tevens luisteren mannen veel beter, wanneer ze door een vrouw met een bazooka worden gecommandeerd.”

 
Deel dit artikel: