Vliegtuigpassagiers moeten extra gaan betalen voor emotionele bagage

Vliegtuigpassagiers moeten extra gaan betalen voor emotionele bagage
Foto: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Vliegmaatschappijen gaan voortaan kosten in rekening brengen voor het meedragen van emotionele bagage. Volgens de maatschappijen resulteert emotionele bagage tijdens het vliegen steeds vaker in een enorme last voor het personeel en vraagt het om extra brandstof en onderhoud.

Afhankelijk van de zwaarte en afstand kan het bedrag oplopen tot ruim honderd euro. Die kosten worden vaak pas zichtbaar na een psychologische screening vlak voor het instappen. Passagiers die niet bereid zijn om extra te betalen zullen gedwongen worden op het laatste moment een keuze te maken: betalen, thuisblijven zonder compensatie, of de emotionele bagage achterlaten op het vliegveld. In het laatste geval is een spoedbehandeling vereist van een psychotherapeut.

De vliegtuigmaatschappijen benadrukken dat deze service niet slechts een volgende manier is om extra inkomsten te genereren en dat het niet hun bedoeling is om mensen op kosten te jagen. Een woordvoerder legt uit: “We zien dat reizigers die bereid zijn om extra te betalen voor hun emotionele bagage blije reizigers zijn die minder stress hebben en meer comfort ervaren. Zo genieten ze meer van hun vakantie en zijn ze effectiever op een zakenreis.”

 
Deel dit artikel: