24 ℃
Oranje reist groen

Privévliegtuig Nederlands Elftal in een rechte lijn naar Duitsland: “Beter voor het milieu”

Privévliegtuig Nederlands Elftal in een rechte lijn naar Duitsland: “Beter voor het milieu”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

ZEIST - Oranje gaat in een rechte lijn met het vliegtuig naar Duitsland. Door de kortste route te vliegen, wil het Nederlands Elftal een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Oranje speelt mee in het EK voetbal dat deze week in Duitsland begint. Het Nederlands Elftal gaat met een privévliegtuig van Schiphol naar Duitsland en kiest heel bewust voor de kortste route. “Natuurlijk hadden we ook nog een rondvlucht boven Duitsland kunnen maken, maar vanwege het klimaat zien wij daar vanaf”, zegt bondscoach Ronald Koeman.

De afstand tussen het KNVB-trainingskamp en het stadion in Wolfsburg is precies 429 kilometer. “Ook het Nederlands Elftal denkt mee over het milieu en het klimaat”, aldus Koeman. “Samen met het team hebben we echt gezocht naar de duurzaamste manier om deze afstand te overbruggen en welk vliegtuig daarvoor het meest geschikt is. Omwille van het klimaat hebben we heel bewust gekozen voor een rechtstreekse vlucht zonder omwegen in een moderne privéjet. Dat hebben wij er graag voor over.”

 
Deel dit artikel: