“Vlees is helemaal niet kankerverwekkend!”

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn worst en rood vlees kankerverwekkend. Fastfoodconsument Chalana Vonk noemt die bewering “grote onzin”. Zij eet al twintig jaar elke dag hamburgers en heeft helemaal geen kanker. Ook niet een klein beetje.

vlees-is-helemaal-niet-kankerverwekkendDe Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil worst, rood vlees en vleeswaren officieel aanmerken als kankerverwekkend. Chalana Vonk komt deze week met cijfers die het tegendeel beweren. “Ik eet elke dag hamburgers en dat al twintig jaar. Ik weeg ruim 143 kilo en geloof me, daar zit geen grammetje kanker bij”, aldus Vonk.

Vonk benadrukt het belang van gevarieerde voeding. “Op alleen vlees kun je niet leven. Het is belangrijk om ook voldoende chips te eten. Daar zit zetmeel in. Daarnaast drink ik minstens twee liter cola per dag, om uitdroging te voorkomen.”

“Nederlanders krijgen structureel onvoldoende vlees binnen”, stelt Vonk. “Een groot deel van de bevolking lust geen worst. Ik adviseer hen wekelijks meerdere frikandellen. Uit persoonlijke observatie weet is dat de frikandel qua vorm een goed alternatief is voor worst”.