23 ℃

Vlaanderen en Nederland bereiken akkoord over poep(en)

Vlaanderen en Nederland bereiken akkoord over poep(en)
Foto: Alexandros Michailidis / martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Het is al langer een grote bron van frustratie en wederzijdse irritatie, maar na lange onderhandelingen tussen Vlaanderen en Nederland is er eindelijk een akkoord over het gebruik van de woorden ‘poepen’ en ‘poep’.

Waar in Vlaanderen bij ‘poepen’ steevast verwezen wordt naar geslachtelijke interactie tussen twee mensen, gaat het in Nederland over het ontlasten van het darmkanaal. ‘Poep’ is voor Vlamingen een bips, voor Nederlanders stront.

De verschillende betekenissen leiden tot allerlei verwarrende situaties. Bijvoorbeeld in Antwerpen, waar men op dagelijkse basis verdwaalde Nederlanders aantreft. Wanneer zij voorbijgangers vragen: “kan ik hier ergens poepen”, worden ze doorgaans de rosse buurt ingejaagd.

Omgekeerd gaat het eveneens fout: Vlamingen krijgen uitingen van walging op zich afgevuurd wanneer ze tegen een Nederlander zeggen: “Gaat gij maar ne keer op uw poep zitten manneke”.

Het heikele punt werd op het hoogste niveau door premier Rutte en de Belgische premier De Croo afgehandeld. Dit was wat hen betreft het laatste obstakel dat een fusie tussen de Lage Landen in de weg stond. De Nederlanders krijgen het exclusieve gebruik over ‘poepen’ en de Vlamingen over ‘poep’. In bilateraal overleg zullen beide landen het woord ‘kont’ gebruiken.

 
Deel dit artikel: