17 ℃

Vlaamse uitvinder komt met powerbankpowerbank voor het opladen van lege powerbank

Vlaamse uitvinder komt met powerbankpowerbank voor het opladen van lege powerbank
Foto: Nuclear lily / Shutterstock.com

“Het verbaasde mij ook dat zoiets nog niet bestond”, zegt uitvinder Tuur Maessen uit het Belgische Zelzate over de uitvinding waarmee hij de hele wereld hoopt te veroveren.

Het zal voor veel mensen heel herkenbaar zijn: je wil even je telefoon bijladen, maar juist op dat moment is je powerbank leeg. Vervelend! Voor dat soort situaties bedacht Maessen de powerbankpowerbank, een handige powerbank waarmee lege powerbanks kunnen worden opgeladen.

“Het idee is even simpel als geniaal”, zegt Maessen trots. “Je koppelt je powerbankpowerbank aan je powerbank en na een uurtje is je powerbank weer klaar om je telefoon op te laden. De powerbankpowerbank zelf kan worden opgeladen met een gewone USB-oplader, of met elke gewenste powerbank.”

De powerbankpowerbank is nog niet op de markt, maar Maessens werkt inmiddels al aan een nieuwe uitvinding: “Stel je voor dat je je powerbank wil opladen, maar je powerbankpowerbank is leeg. Zul je net zien. Daarom ben ik nu bezig met een apparaatje waarmee je je powerbankpowerbank onderweg kunt bijladen.”

 
Deel dit artikel: