Virgil van Dijk geeft berenvel aan koude doelman

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk heeft de harten gestolen van vele fans en toeschouwers. Tijdens de wedstrijd Duitsland-Nederland gaf de sympathieke voetballer een berenvel aan een verkleumde tegenspeler.

Foto: Kivnl / Kedrov / Prostock-studio / Shutterstock.com

Van Dijk liet zich afgelopen vrijdag al van zijn beste kant zien, door een ‘meeloopkind’ zijn trainingsjack te geven. Maandagavond, in de wedstrijd tegen Duitsland, ontfermde hij zich over de Duitse doelman Manuel Neuer.

De Duitse keeper had in de eerste helft zó weinig te doen dat hij het koud kreeg. Van Dijk zag Neuer rillen in het doel en haalde prompt een berenvel tevoorschijn. Neuer sloeg het berenvel dankbaar om zich heen.

Na afloop van de wedstrijd troostte Van Dijk nog een huilende scheidsrechter. In de kleedkamer trakteerde hij de schoonmaakster van Veltins-Arena op een grote bos bloemen en een doos chocola. Direct daarna spoedde Van Dijk zich naar het plaatselijke kinderziekenhuis om knuffelberen uit te delen aan doodzieke patiëntjes. Volgende maand staat Virgil van Dijk een nier af aan een wildvreemde.

 
Deel dit artikel: