19 ℃

Vincent (16): “Mijn ouders accepteren niet dat ik op meisjes val”

Vincent (16): “Mijn ouders accepteren niet dat ik op meisjes val”
Foto: iStockPhoto - Getty Images

AMSTERDAM - Al vanaf zijn puberteit weet Vincent Klavers dat hij meer op meisjes valt dan op jongens. Helaas weigeren zijn ouders om zijn geaardheid te accepteren. Het gaat wel over, denken ze.

“Eigenlijk voelde ik me altijd al meer aangetrokken tot meisjes, maar ik probeerde het voor mezelf te ontkennen. Vorig jaar werd ik stapelverliefd op een meisje uit mijn klas. Toen heb ik mijn ouders verteld dat ik heteroseksueel ben”, vertelt Vincent (16) uit het hippe Amsterdamse stadsdeel Watergraafsmeer.

Vanaf het moment dat Vincent openlijk voor zijn geaardheid uitkwam, is de relatie met zijn ouders sterk bekoeld. “Vooral mijn vader wil het niet accepteren. Hij zegt dat het wel overgaat. Hij moet er niet aan denken dat ik een keer met een meisje thuiskom. Ik denk dat hij het eigenlijk een beetje vies vindt. Mijn moeder is vooral erg verdrietig. Ze vindt het erg moeilijk dat haar enige zoon op meisjes valt. Ze houdt nog wel van me, maar niet meer zo veel als vroeger, zegt ze.”

Vincent heeft begrip voor de reactie van zijn ouders. “Ik vind het vreselijk dat ik ze zo teleurstel. Hun enige zoon valt op meisjes. Ik snap dat dat moeilijk is. Het liefst wilde ik normaal zijn, net als al die homo’s in mijn klas.”

 
Deel dit artikel: