13 ℃

Vietnam gaat backpackers afschieten

Vietnam gaat gericht actie ondernemen tegen de backpackersplaag die het land al jaren teistert. Het land in Zuidoost-Azië gaat gebukt onder een zwerm van ruim twee miljoen toeristen, waarvan een groot deel ernstig is verzwakt door overmatig alcoholgebruik en seksueel overdraagbare aandoeningen. Met een intensief jachtprogramma hoopt de Vietnamese overheid de backpackpopulatie snel weer gezond en onder controle te krijgen.

Foto: Natalia Maroz / ZullU InFocus / Shutterstock.com

Rond de zeer toeristische attractie Halong Bay is de situatie misschien nog wel het meest nijpend. Backpacker Youri beschrijft in zijn blog op waarbenjij.nu een hels pandemonium: “Honderdduizenden backpackers verdringen zich rondom de beroemde baai, terwijl er hooguit zes man op één bootje passen. Een groot deel van de toeristen is ziek: twee Engelse meisjes waarmee ik reis hebben chlamydia en ik na vannacht dus waarschijnlijk ook.”

Om Youri en de verdere uitdijing van de backpackpopulatie tegen te gaan gaat de Vietnamese overheid hen actief bejagen tot er nog zo’n 200.000 over zijn. Backpackjager Mi Nguyen: “Ik schiet ze af met pijn in mijn hart, want ik vind ze hartstikke schattig. Zeker als ze nog zo jong zijn. Maar als we niets doen, gaan ze er uiteindelijk allemaal aan.”

 
Deel dit artikel: