13 ℃

Viering 20-jarig premierschap Mark Rutte in op 14 oktober 2030

Viering 20-jarig premierschap Mark Rutte in op 14 oktober 2030
Foto: Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com

De commissie die zich alvast bezighoudt met het 20-jarig jubileum van Mark Rutte als premier heeft de datum bekendgemaakt waarop het jubileumfeest zal plaatsvinden: 14 oktober 2030.

Op 14 oktober 2030 is Rutte precies twintig jaar premier van Nederland. Nooit eerder bleef een premier zo lang in functie. “Zo’n fantastische mijlpaal laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Vandaar dat we nu al beginnen met de voorbereidingen. Het wordt een gigantisch volksfeest. Een beetje vergelijkbaar met de huldiging van het Nederlands Elftal na het EK van ’88”, zegt Dries Huffels, voorzitter van de feestcommissie.

“De bedoeling is dat in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag jubileumfestivals zullen gaan plaatsvinden. De grootste wereldsterren zullen daar optreden. Zo zijn we bezig met Lady Gaga, Elton John, Ed Sheeran, Mia Nicolai en Dion Cooper. Met een helikopter zal Mark Rutte langs de verschillende podia reizen”, zegt Huffels.

Wat het jubileumfeest gaat kosten, weet de organisator nog niet precies: “We verwachten dat het hele feest niet meer dan 130 miljoen euro gaat kosten. Een schijntje, vergeleken met alles wat Rutte voor ons land gedaan heeft.”

“Ter afsluiting is er aan het einde van het jubileumfeest een Nationaal Champagnemoment. Heel Nederland zal dan het glas heffen en proosten op de gezondheid van Mark Rutte. Maar natuurlijk hopen we dat hij ook ná 14 oktober 2030 nog heel lang onze premier blijft.”

 
Deel dit artikel: