11 ℃

Vierdaagse eindelijk van start: “Met de auto is het wel makkelijker, ja”

Vierdaagse eindelijk van start: “Met de auto is het wel makkelijker, ja”
Foto: Kyrylo Glivin / Shutterstock.com

Met een dag vertraging is de Nijmeegse Vierdaagse woensdag alsnog van start gegaan. De eerste dag was vanwege de hitte geschrapt. Omdat het nog steeds erg warm is, hebben verschillende wandelaars besloten om het parcours op een andere manier af te leggen.

Frans Udels (49) is een van de dertig deelnemers die met met de auto meedoen aan het evenement. “Veertig kilometer wandelen in die rothitte vind ik onverantwoord. Ik hou van een uitdaging, maar de veiligheid staat voorop”, aldus de sportieve Nijmegenaar.

Udels verscheen woensdag al vroeg aan de start. De route voert de deelnemers van Nijmegen naar Alverna, Wijchen en Beuningen. Onderweg werd Udels aangemoedigd door duizenden toeschouwers: “De sfeer langs de route is geweldig. Mensen staan te applaudisseren en geven je bekertjes water. Het is toch wel warm buiten, maar gelukkig heb ik airco in de auto.”

Udels hoopt dat hij vrijdag de finish haalt, al geeft hij toe dat de Vierdaagse per auto makkelijker is dan te voet: “Maar hard gaat het niet, hoor. Er lopen nogal wat voetgangers in de weg.”

 
Deel dit artikel: